Welkom op Maarten's Homepage gewijd aan de Staverse Jol

1e serie Foto's
2e serie Foto's
3e serie Foto's
4e serie Foto's
Beschrijving
Links
Advertenties
Gastenboek
Engels/English
Sluit dit scherm

Helaas ben ik zelf niet in het bezit van een Staverse Jol. Als er iemand is die ook belangstelling heeft voor dit scheepstype of ander commentaar, stuur mij dan a.u.b. een email: Om te zien wat er achter deze homepage schuil gaat moet u even naar de foto's kijken, klik op foto's. Er staan 2 foto's op van de Staverse Jol Bruinvis (eig. W.J.Stolk)tijdens een zeilwedstrijd tijdens de Joh.vd.MeulenreŁnie. De Bruinvis is ontworpen door J.Elsinga en gebouwd te Sneek in 1980 door J.vd.Meulen. De foto's zijn gemaakt door R.de Jonge te Sneek. Voorts zijn er foto's van de 8 m Staverse Jol Zuiderzee(HL 38), gebouwd naar ontwerp van J.K. Gipon, bij De Scheepsbouwers in Werkendam in 2002/2003 in opdracht van R. van Heyst. Als er mensen zijn die foto's en gegevens over Staverse jollen willen sturen: ik hou me aanbevolen. Ik ben van plan om een en ander op deze homepage te verwerken.

Voor een beschrijving van een Staverse Jol moet u naar beschrijving gaan, klik op Beschrijving. Hier staat nog meer informatie. Vooral het artikel van Dirk Huizinga is erg informatief! Voor Boten te koop, weer, watersport en nog veel meer, klik dan op Links. In het blad Spiegel der Zeilvaart zijn er in de maanden januari, maart, april 2003 diverse artikelen verschenen over de Staverse Jol o.a. over de bouw van een stalen exemplaar. Voor advertenties van te koop zijnde Staverse Jollen ga naar advertenties klik op Advertenties.


Voor degenen die belangstelling hebben in portretschilderen: www.addydebruin.nl is de site van mijn vrouw Addy de Bruin.